Podzimní dobrota pro všechny bezlepkové mlsaly! Ideální k vyzkoušení tolik oblíbené směsi na přípravu koláčů od Nutrifree.
Ingredience:
- směs na přípravu koláčů Nutrifree
- 300 g vydlabané a oloupané dýně
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky perníkového koření
- 6 rozdrcených hřebíčků
- 3 vejce
- 80 g mléka
- 100 g slunečnicového oleje
- 250 g měkkého tvarohu
- 1/2 kelímku šlehačky
- 1/2 ztužovače šlehačky
- 30 g másla (rozpuštěného)
- trocha moučkového cukru (cca 4 lžičky)
- hrst vlašských ořechů
- popřípadě skořicový cukr a dýňová semínka na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Nejprve si oddělíme vejce na žloutky a bílky a bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Do misky se žloutky přidáme směs na přípravu koláčů Nutrifree, mléko, olej, skořici, hřebíček a perníkové koření. Nastrouháme si dýni na struhadle najemno a přidáme také do misky.
Tuto misku také prošleháme a nakonec stěrkou opatrně přidáme ušlehaný sníh. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Můžeme být lehce řidší, ale nebojte, ztuhne :) Když se nám koláč peče, tak si připravíme krém: Ušleháme si půlku šlehačky do tuha, přidáme ztužovač a ještě prošleháme. Poté přidáme tvaroh, cukr a rozpuštěné máslo a opět lehce prošleháme. Krém dáme do lednice.
Po vyndání koláče z trouby, ho necháme vychladnout a když je vychladlý, potřeme ho krémem a posypeme skořicovým cukrem (smíchala jsem cukr moučka + skořici). Nakonec přidáme vlašské ořechy, můžeme dýňová semínka. A je hotovo. Koláč je krásně vláčný, nadýchaný a všem chutná.
Zdroj: Smoothcooking