Vyzkoušejte veselé, jarně laděné cukroví od Celiac_Veru..
Ingredience:
400 g mouky Nutrifree Mix Per Pasta Frolla (směs určená na cukroví a sušenky)
200 g změklého másla
140 g moučkového cukru
1 vejce
vanilkový cukr
rybízová nebo meruňková marmeláda na náplň
moučkový cukr na obalení / posypání
potravinářské barvivo na těsto (nemusí být)
Postup:
Nejrpve si zapneme troubu na cca 200 stupňů, a na plech si připravím pečící papír.
Poté si na vále zpracuji těsto z mouky, másla, vejce a cukru. Lze ručně nebo i v robotu. Já jsem si těsto ještě obarvila tekutým potravinářským barvivem, než bylo úplně zpracované, část těsta jsem si oddělila, tu jsem obarvila červenou a zbytek těsta jsem obarvila žlutým barvivem.
Poté těsto dopracujeme i s barvivem a vznikne nám krásně hladké těsto. Na jemně pomoučený vál si postupně po částech vyvalujeme plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme libovolné velikonoční nebo jarní tvary pomocí formiček.
Pečeme do zlatova cca 10 – 15 min, záleží na velikosti tvarů, apod. Pak necháme cukroví na plechu vychladnout.
Když je cukroví vychladlé můžeme rovnou namazat marmeládou nebo dle libosti i krémem, co máte rádi. Na závěr můžeme obalit/pocukrovat v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.