Vánoce se blíží a na stole nesmí chybět oblíbené perníčky.
Ingredience:
130 g másla
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
3 lžičky perníkového koření
3 lžíce nealkalizovaného kakaa
2 vejce
200 g moučkového cukru
460 g Nutrifree Mix per Pasta Frolla
Postup:
Máslo a med rozpustíme, po vychladnutí postupně přidáme sodu, skořici, perníkové koření, kakao a pořádně směs promícháme. Nakonec vmícháme vejce, cukr a mouku. Výsledné těsto by mělo být hladké a dost měkké. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho aspoň 12 hodin v lednici.
Poté necháme uleželé těsto asi hodinu při pokojové teplotě. Vyválíme těsto na tloušťku 7-8 mm, výsledné perníčky budou díky tomu uvnitř měkké a na koncích se nebudou připalovat. Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem a pečeme je při 180 °C asi 6-8 minut, podle velikosti tvarů. Perníčky musí jen lehce zhnědnout, delším pečením by ztvrdly. Těsně po upečení je opět potřeme vajíčkem, aby se krásně leskly.
Zdroj: Gabriela Šeršeňová