Taky zbožňujete avodákdo na všechny způsoby? Tentokrát můžete zkusit lehký sendvič, který je výborný jako svačinka na tyto tropické dny.
Ingredience: (2 porce)
- 2 celozrnné měkké housky Nutrifree
- 200g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 menší avokádo nebo ½ většího
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce žervé
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Jako první si připravíme tuňákový salát.
- Tuňáka scedíme a přendáme do misky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a avokádo nakrájíme na kostičky. Vše spolu důkladně promícháme.
- Pak si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a med. Dobře promícháme. Nejlépe se to dělá v menší šroubovací skleničce, kterou uzavřeme a jednoduše dresing protřepeme.
- Zálivkou pokapeme salát a opět promícháme. Ochutnáme, a ještě můžeme osolit a opepřit podle chuti.
- Pak už jen bulky prokrojíme, pomažeme obě poloviny žervé, nandáme tuňákový salát podle libosti přiklopíme a můžeme si pochutnávat.