Za recept na vláčný jahodový koláč děkujeme Kristýně z Non Glutine. Vyzkoušejte ho i Vy!
Ingredience:
- 2 vejce
- 200g cukru krystal
- kůra z jednoho citronu
- 100g plnotučného tvarohu
- 125g jahodového jogurtu
- 50ml slunečnicového oleje
- lžíce prášku do pečiva
- 250g směsi na koláče Nutrifree (Mix per Dolci)
- jahody
- moučkový cukr
Postup:
Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do světlé pěny. Přidáme kůru, tvaroh, jogurt a olej. Potom postupně přidáme mouku a prášek do pečiva. Formu si vyložíme pečícím papírem. Těsto nalejeme do formy a poskládáme na něj nakrájené jahody podle chuti, ale něco kolem 150g. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 40 min. Podle trouby. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: IG @nonglutine