Houbová sezóna v plném proudu, pojďte vyzkoušet recept na houbový tatarák!
Ingredience: (4 porce)
- 250g žampionů
- ½ cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička sójové omáčky
- pár kapek worchesteru
- 2 plátky celozrnného toastového chleba Nutrifree
- 1 lžíce másla
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme máslo a opečeme na něm cibuli s žampiony, které jsme si rozsekali na jemno v mixéru, ale zase ne úplně na kaši, aby byla trochu rozeznat struktura.
- Přidáme i kečup, sójovou omáčku a Worchester. Můžeme dochutit i solí a pepřem podle chuti (já už nedochucovala).
- Toasty přepůlíme a opečeme buď na sucho nebo na kousku másla z obou stran.
- Tatarák můžeme jíst teplý nebo i studený. Obě varianty jsou skvělé.
- Zdobíme nasekanou jarní cibulkou.