Vyzkoušejte recept na bezlepkové pečivo podle Verči z blogu My Simple Dish! Verči nejvíce chutná s cizrnovým humusem dochuceným rajčaty a bazalkou.
Ingredience:
Postup:
- V trošce teplé vody rozmícháme droždí a necháme ho zaktivovat (udělá se pěna).
- ve velké míse pak smícháme směs zbylou vodu a vzešlý kvásek. Zpracováváme těsto ručním mixérem nejlépe s hnětacími nástavci.
- Po chvilce hnětení přidáme ještě olivový olej a dále hněteme dokud není těsto hladké.
- Těsto přikryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
- Po vykynutí si těsto rozdělíme buď na dva menší bochánky nebo na jeden větší. Můžeme také použít formu ( tu doporučuji vymazat a vysypat moukou).
- Hotové bochníky potřeme lehce mlékem a posypeme kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Pak teplotu stáhneme na 180°C a dopékáme dalších 30 minut.
- Že je chléb dobře upečený poznáme poklepem na spodek chleba. Pokud zní dutě máme hotovo.