Venku to sice na jaro moc nevypadá, ale pojďme si upéct výborný koláč s lesním ovocem na zlepšení nálady :)
Ingredience:
Ingredience na korpus
- 250g bezlepkové směsi na přípravu cukroví a sušenek (Mix per Pasta Frolla)
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1 prášek do pečiva
- 2 celá vejce
- 2 bílky
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 200ml mléka
Ingredience na náplň
- 500g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- cca 100g lesního ovoce
- 1 vanilkový cukr
Postup:
V míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
Přidáme celá vejce olej a mléko. Vše smícháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků (žloutky si dáme stranou na tvarohovou náplň).
Pečící formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto na korpus.
Pokračujeme s tvarohovou náplní. V další misce smícháme tvaroh, který dosladíme vanilkovým cukrem a přimícháme zbylé dva žloutky.
Tvarohovu náplň nalijeme na těsto a nakonec posypeme lesním ovocem.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C zhruba na 40 min.