Vánoce jsou ani ne za dva týdny a vy ještě nemáte nic upečeno? Pustit se můžete do odzkoušeného receptu autorky bezlepkových kuchařek, Vlaďky Halatové! Spojení kvalitních surovin a nové směsi Mix per Pasta Frolla bude pečení radost!
Ingredience: (z těsta připravíme 38 košíčků o průměru 5cm)
- 18 dkg bezlepkové směsi Nutrifree Mix per Pasta Frolla
- 5 dkg cukru moučka/ bez lepku/
- 10 dkg másla
- 3 žloutky
- citrónová kůra
Náplň:
- 1 plechovka kokosového mléka
- 4 lžíce javorového sirupu, nebo rozmixovaného třtinového cukru
- ½ sáčku vanilkového cukru /bez lepku/
Postup:
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále, těsto vložíme přes noc do chladničky. Druhý den po vytažení ještě ztuhlé formujeme do formiček a dáme péci na 170C do světle růžova. Ihned po upečení vyklepneme, jak vychladnou, opět vložíme do chladničky ztuhnout asi na 1 hodinu. Pak vytáhneme z chladničky a plníme krémem, který si připravíme vyšleháním všech surovin na náplň. Po té zdobíme ovocem dle fantazie.
Tip:
Plechovku kokosového mléka vložíme přes noc do chladničky. Nahoře zůstane vysoká vrstva tuhého kokosového krému, který všechen vybereme do mísy a vyšleháme s ostatními surovinami na přípravu náplně. Okamžitě po vyšlehání vložíme do zdobícího sáčku a plníme košíčky náplní. Kokosový krém se rychle rozpouští.
Po nazdobení košíčky vložíme do chladničky na ztuhnutí.
Zdroj: Vladěna Halatová, http://bezlepkove.com/