Drobenkový kakaový koláč

DSCN2406

Honí Vás mlsná, ale na pečení pracných dortů a koláčů nemáte čas? Přinášíme Vám tip na zdravou chuťovou bombu, která Vám zabere jen pár minut! Navíc v lednici vydrží až 5 dní!

Ingredience: (potřebujeme 1 vyšší plech 30 x 20 cm)

Na těsto:

  • 100 g másla
  • 130 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • 130 g tmavého třtinového cukru
  • 130 g zakysané smetany
  • 3 lžíce kakaového prášku bio
  • 50 ml sójového mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Na drobenku:

  • 80 g mandlí
  • 50 g pohankových vloček
  • 50 g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa
  • 2 lžíce sušených kokosových plátků

Postup:


Směs na přípravu koláčů promícháme se třtinovým cukrem a kakaovým práškem. Přidáme rozměklé máslo a vajíčka rozšlehaná se sójovým mlékem a dobře promícháme, aby vzniklo konzistentní, spíše tužší těsto. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a prášek do pečiva.

Plech vysteleme pečicím papírem a nalijeme do něj těsto. Povrch uhladíme stěrkou.

Mandle a rozlámanou čokoládu dáme do robotu a rozsekáme na malé kousíčky. Pak smícháme s pohankovými vločkami a kokosovými plátky. Drobenku navršíme na těsto.
Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 30 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme pouze zezdola asi 15 až 20 minut.

Zdroj: Karla Pelikánová / slecnabezlepkova.cz

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás