Honí Vás mlsná, ale na pečení pracných dortů a koláčů nemáte čas? Přinášíme Vám tip na zdravou chuťovou bombu, která Vám zabere jen pár minut! Navíc v lednici vydrží až 5 dní!
Ingredience: (potřebujeme 1 vyšší plech 30 x 20 cm)
Na těsto:
- 100 g másla
- 130 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- 130 g tmavého třtinového cukru
- 130 g zakysané smetany
- 3 lžíce kakaového prášku bio
- 50 ml sójového mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
Na drobenku:
- 80 g mandlí
- 50 g pohankových vloček
- 50 g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa
- 2 lžíce sušených kokosových plátků
Postup:
Směs na přípravu koláčů promícháme se třtinovým cukrem a kakaovým práškem. Přidáme rozměklé máslo a vajíčka rozšlehaná se sójovým mlékem a dobře promícháme, aby vzniklo konzistentní, spíše tužší těsto. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a prášek do pečiva.
Plech vysteleme pečicím papírem a nalijeme do něj těsto. Povrch uhladíme stěrkou.
Mandle a rozlámanou čokoládu dáme do robotu a rozsekáme na malé kousíčky. Pak smícháme s pohankovými vločkami a kokosovými plátky. Drobenku navršíme na těsto.
Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 30 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme pouze zezdola asi 15 až 20 minut.
Zdroj: Karla Pelikánová / slecnabezlepkova.cz