Nutrifree bezlepkové těstoviny patří k těm nejkvalitnějším a nejchutnějším. A právě proto si je oblíbila i blogerka a autorka knihy Hravě, zdravě, bezlepkově, Karla Pelikánová.
Ingredience: (2 porce)
- 200 g nevařených špaget Nutrifree
- 400 g mraženého listového řezaného špenátu
- 1 lžíce másla
- 1 lžička majoránky
-1 lžička sušeného česneku
- 3 lžíce rýžové smetany
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- sůl
Postup:
- Špagety vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme al dente, asi 10 až 12 minut. Slijeme je a do horkých špaget vmícháme lžíci másla.
- Mražený špenát necháme povolit na mírném plameni v hrnci pod pokličkou. Pak přidáme majoránku, sušený česnek, špetku soli a rýžovou smetanu. Promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi ještě 5 minut.
- Uvařené špagety promícháme se smetanovým špenátem a nakonec přimícháme slunečnicová semínka. Ihned podáváme.
Zdroj: Karla Pelikánová / slecnabezlepkova.cz