Cheesecake s jahodami

Výstřižek3

Občas honí mlsná úplně každého a proto pro vás nutriční terapeutka Kateřina Schotliová připravila zdravější verzi cheesecaku s jahodami. Věříme, že bude chutnat i vám!

 Ingredience:

Na korpus:

Na náplň:

- 3 vejce velikosti M

- 2 vaničky nízkotučného tvarohu

- 1 balení ricotty

- 1 balení čerstvého sýra á 125 g

- 1 balení vanilkového cukru

-  kůru z jednoho citrónu

-  šťávu z poloviny citrónu

-  2 lžíce medu

Na ozdobu:

-  2 lžíce jahodového džemu nebo marmelády

-  cca 15 větších jahod

Postup:

1. Nejprve si vytvoříme korpus- sušenky rozdrtíme v mixéru nebo vložíme do sáčku a použijeme paličku na maso či váleček.

2. Do rozemletých sušenek přidáme změklé máslo a směs vypracujeme. Sušenky by neměly plavat v tuku, měly by být máslem pouze obalené.

3. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a strany vymažeme máslem, aby se sýrový krém nepřipekl.

4. Připravenou směs poklademe na dno formy a utlačíme. Na 10 minut vložíme do trouby, která je rozehřátá na 200°C a připravíme si krém.

5. Nejprve vyšleháme tvaroh s citrónovou šťávou, citrónem, vanilkovým cukrem a 1 vejcem. Poté postupně přidáváme med, ricottu a další vejce.

6. Po 10 minutách vytáhneme korpus z trouby, a naplníme jej vyšlehaným krémem.

7. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut na 200°C. Poté teplotu stáhneme na polovinu a pečeme dalších 40 minut.

8. Po upečení vypneme troubu, pootevřeme ji a a necháme dort pomalu chladnout.

9. Většinu jahod nakrájíme na plátky, které na závěr poklademe na dort. Několik jahod si nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s marmeládou a třemi lžícemi vody.

10. Celou směs necháme projít varem, až vznikne ovocná omáčka, kterou natřeme na vychladlý dort.

11. Poklademe jahodami a můžeme podávat.

IMG 4989

Zdroj: blog.pilulka.cz / Kateřina Schotliová

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás