Velikonoční pondělí se blíží, už máte svého bezlepkového beránka?
Ingredience:
-
2 hrnky směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- 4 vejce
-
1 hrnek mléka
-
1/2 hrnku oleje
-
1 vanilkový cukr
-
1/2 kypřícího prášku
Postup:
Smíchejte žloutky, cukr, olej, mouku a kypřící prášek. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte vanilkový cukr, znovu vyšlehejte do tuhé pěny.
Tyto dvě směsi zlehka zamíchejte a nalijte do vymaštěné formy. Pečte asi 20–40 min. (v závislosti na formě) na 180°C. Upečené těsto se pozná tak, že dřevěným párátkem zajedeme do středu korpusu a po vytáhnutí na něm není zachycené řídké těsto.
Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení ještě nechte chvíli chladnout ve formě a pak beránka vyklopte. Můžete ho posypat cukrem, nebo polít čokoládou.