Lahodný dezert z čokoládového těsta s krémovou pomerančovou náplní ocení celá rodina. Vynikající recept od známé italské blogerky Emanuely Ghinazzi můžete vyzkoušet i Vy!
Ingredience:
Pomerančový krém:
- 3 pomeranče
- půl citronu
- 180g cukru
- 3 polévkové lžíce směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- 2 vejce
Těsto:
- 4 vejce
- 40g a 60g cukru
- 70g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- 20g škrobu
- 20g neslazený kakaový prášek
- 9g prášku do pečiva
- 15g medu
- polovina vanilkového lusku
Na ozdobu:
- nasekané pistácie
- moučkový cukr
Postup:
Příprava krému:
Z pomerančů a půlky citronu vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme dužinu. V misce rozšleháme vejce s cukrem, přidáme škrob a vymačkané šťávy. Směs zamícháme a přelejeme do hrnce. Za stálého míchání ohříváme na mírném ohni, dokud se směs nezhustí (cca 10 minut). Poté necháme vychladnout.
Příprava těsta:
Rozdělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme žloutky s 60 g cukru, medu a vanilkového lusku. Směs by měla být lehká a vláčná. V druhé misce smícháme bílky s 40g cukru. Opět mícháme, aby směs byla krémová.
Obě směsi spojíme a přimícháme směs na přípravu koláčů Nutrifree, bramborový škrob, kakaový prášek a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme na klasický nízký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 6 minut.
Poté stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme, sundáme papír a plát potřeme pomerančovým krémem. Těsto pomalu srolujeme a dáme vychladit do lednice.
Tip:
Těsně před podáváním posypeme nasekanými pistáciemi a moučkovým cukrem.