Vánoční svačinka k horké čokoládě nesmí chybět v žádné domácnosti! Inspirujte se italskými sobími perníčky!
Ingredience:
-
130g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
-
20 g jemně nastrouhané mrkve
-
60 g cukru
-
75g másla
-
1 vejce
-
vanilkový cukr
K dekoraci:
-
12 barevných lentilek (nejlépe červených)
-
140 g moučkového cukru
-
2 lžičky vody
-
24 čokoládových lupínků
Postup:
Do měkkého máslo s cukrem přisypeme i vanilkový cukr a mícháme dokud směs není krémová. Rozšleháme vejce a vlijeme do krémové směsi. Dále přisypeme směs na přípravu koláčů Nutrifree, nastrouhanou mrkev a rychle vyhnětáme těsto, dokud není homogenní. Těsto poté zabalíme, zakryjeme potravinářskou folií a necháme uležet v lednici asi 1 hodinu.
Poté těsto rozprostřeme na lehce pomoučeném válu. Vyválíme těsto aby šířka byla 1 cm, pak začneme vykrajovat kolečka o průměru 8 cm. Vykrojené kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem. Sobí perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 8-10 minut.
Horké perníčky hned po vytažení potřeme bílkem kvůli lesku a pak necháme vychladnout.
Zdobení:
Na cukrovou polevu bude potřeba 1ks bílku a 140g moučkového cukru.
1. Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička)
2. Přidáme bílek a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva
3. Pokud je poleva moc tuhá, přidáme pár kapek vody a naopak pokud je moc řídká, přidáme cukr
4. Polevu plníme do papírového kornoutu z pergamenového papíru nebo do speciálního zdobícího sáčku s plastovou trubičkou, můžeme začít zdobit polevou rohy sobů.
5. Dále zdobíme oči čokoládovými lupínky a červenou lentilkou děláme nos.