Vynikající bezlepkové lasagne s masovou náplní!
Ingredience: (4 porce)
Masová směs:
-
1 střední cibule
-
2 stroužky česneku
-
400g mletého hovězího masa
-
koření – oregano, bazalka, sůl a pepř
-
1 plechovka loupaných rajčat
-
1 rajčatový protlak
Bešamel:
-
50g másla
-
1/2l mléka
-
pepř a sůl
-
tvrdý sýr (ementál, cheddar)
Postup:
Připravíme si masovou směs: osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Maso okořeníme a přidáme rajčatový protlak.
Můžeme ještě okořenit a smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme plechovku s rajčaty, krátce povaříme, případně dochutíme.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme směs na přípravu pečiva Nutrifree a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
Zapékací mísu vytřeme kouskem másla nebo olivovým olejem a začneme vrstvit. První vrstva budou plátky těstovinových lasagní, na to navrstvíme část masové směsi, polijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem. Poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny.
Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Tip:
Před podáváním zakápneme olivovým olejem a dozdobíme čerstvou bazalkou a rajčátky.