Také máte rádi borůvky? Inspirujte se letním receptem, který je velmi jednoduchý a hlavně bezlepkový!
Ingredience: (na 1 koláč)
Těsto
-
125 g rozpuštěného másla
-
125 g třtinového cukru
-
špetka soli
- 1 vejce
Drobenka
-
50 g másla
-
50 g třtinového cukru
- borůvky
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.
Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.
Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.
Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou.
Pečenku přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé.
Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.
Tip:
Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.
Zdroj: Kate's Cuisine