Díky bezlepkovým hamburger houskám od Nutrifree si můžete užít grilovací sezónu i Vy!
Ingredience: (na 5 porcí)
-
- 500g mletého hovězího masa
-
5 plátků slaniny
-
5 plátků sýru čedar
-
5 vajec
-
kyselé okurky
-
1 velké rajče
-
ledový salát
-
1 červená cibule
-
BBQ omáčka
-
olivový olej
Postup:
Před grilováním vytáhneme z lednice maso cca půl hodiny předem, aby nabralo vyšší teplotu. Rozpracujeme si jej a začneme tvořit stejně velké burgery. Nalijeme si na dlaň trochu olivového oleje a potřeme obě strany „karbanátku“. Následně položíme na gril a grilujeme tak dlouho, jak si přejete, aby byl propečený.
Na gril dáme také slaninu a v posledních 3 minutách grilování vložíme i na půl rozkrojené hamburger housky.
Na pánvičce si připravíme volské oko, nejlépe pomocí silikonové formy.
Až je vše ugrilované a propečené, začneme pokládat na housku připravené ingredience.
Vrstvíme v následujícím pořadí: spodní díl housky potřeme BBQ omáčkou – plátek rajčete - maso s čedarem – červená cibule – slanina – kyselé okurky – volské oko nebo ledový salát. Horní díl potřeme BBQ omáčkou.