Inspirujte se italským pečivem a upečte si domácí cibulovou focacciu.
Ingredience: (1 cibulová focaccia)
-
500 g bezlepkové směsi na pečivo Nutrifree
-
50 g olivového oleje
-
20g čerstvého droždí
-
320 ml vlažné vody
-
15 g soli
-
3 cibule
-
3 stroužky česneku
- olivový olej
Postup:
Do mísy od robota nalijte vodu a do ní rozdrobte čerstvé droždí. Droždí ve vodě důkladně rozmíchejte.
Když je droždí s vodou spojené, přilijte do mísy i olivový olej.
Nyní přisypte mouku a sůl a mísu dejte do robota, upevněte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto. Já nechávám robota pracovat ne nejnižší stupeň alespoň 10 minut.
Cibuli i česnek zbavte slupky. Cibuli nakrájte na půlkolečka a česnek nadrobno.
V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a česnek dozlatova.
Orestovanou cibuli i česnek nechte vychladnout a poté obojí přidejte do zpracovaného těsta.
Ještě nechte robota chvíli pracovat, aby se těsto s cibulí a česnekem krásně propojilo,
Těsto nyní poprašte moukou, zakryjte jej utěrkou a nechte jej 1 hodinu kynout.
Po hodině kynutí dejte na plech či do zapékací mísy pečící papír a na ten přemístěte těsto, které rukama roztáhněte až do všech krajů plechu či zapékací mísy.
Do těsta promáčkněte nyní bříška prstů a do vzniklých otvorů nalijte trochu olivového oleje, zakryjte plech či mísu utěrkou a nechte těsto ještě alespoň 30 minut odpočívat.
Po 30 minutách dejte plech/zapékací mísu s focacciou do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 20 minut.
Po upečení nechte vychladnout.
Zdroj: Kate's Cuisine