Tak nad tímto receptem se musejí sbíhat sliny snad opravdu všem! Tentokát Vám přinášíme lahodné špenátové halušky s omáčkou z nivy.
Ingredience:
-
150 g mražený špenát
-
1 ks vejce
-
1 zarovnaná čajová lžička soli
Omáčka
-
100 g cibule
-
100 g sýr Niva
-
200 g sladká smetana
-
100 g kyselá smetana
-
3 stroužky česneku
- sůl
Postup:
Špenát rozmrazíme, případně použijeme čerstvý, ten je třeba rozmixovat. Špenát nahradí brambory, jako je to u obyčejných halušek. Špenát smícháme s moukou, solí a vejcem. Když je zapotřebí těsto zředit přidáme vodu a vytvoříme haluškové těsto. Přes haluškovač házíme do osolené a vařící vody halušky. Uvařené jsou ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je zakryjeme, aby neochladly.
Omáčka
Cibuli restujeme na oleji spolu s česnekem. Přidáme sladkou a kyselou smetanu a nastrouhanou nivu. Spolu smícháme a přivedeme do varu, nakonec dochutíme solí a popřípadě černým kořením. Uvařené halušky podáváme s připravenou omáčkou.