Uvnitř vláčný, na povrchu křupavý, po cibulce voňavý chléb se semínky. Pro opravdové gurmány - doporučujeme!
Ingredience:
- Směs na přípravu chleba bohatého na vlákninu Nutrifree
- 1 sáček suchého droždí (na 500 g mouky)
-
3 lžičky soli
-
2 cibule
-
50 g másla
- 2 hrsti slunečnicových semínek
Postup:
Rozpálíme si pánev, necháme rozpustit máslo a přidáme najemno pokrájenou cibuli a opékáme. Když je cibule zlatavá, tak přidáme i slunečnicová semínka a chvíli opékáme. Sundáme z plotýnky a necháme vychladnout.
Do střední mísy nasypeme směs na přípravu chleba bohatého na vlákninu Nutrifree, přidáme droždí, sůl a vlažnou vodu dle návodu. Přidáme i vychladlou cibulku se semínky. Vše důkladně prohněteme, aby se nám krásně dostal vzduch do těsta.
Když máme těsto důkladně promíchané, necháme ho cca hodinu vykynout. Poté si rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
Těsto přendáme na plech, kde je pečící papír, vytvarujeme bochník a dáme péct. Pečeme cca 30 minut, až je chléb krásný zlatavý.
Poté vyndáme a položíme na mřížku, aby se chléb zespoda nezapařil, potřeme pomocí mašlovačky vodou a přikryjeme utěrkou. Chléb tak neztvrdne a je krásně vláčný.
Zdroj: Smoothcooking