Cibulový chléb se slunečnicovými semínky

SAM 1705

Uvnitř vláčný, na povrchu křupavý, po cibulce voňavý chléb se semínky. Pro opravdové gurmány - doporučujeme!

Ingredience:

  • Směs na přípravu chleba bohatého na vlákninu Nutrifree
  • 1 sáček suchého droždí (na 500 g mouky)
  • 3 lžičky soli

  • 2 cibule

  • 50 g másla

  • 2 hrsti slunečnicových semínek

Postup:

Rozpálíme si pánev, necháme rozpustit máslo a přidáme najemno pokrájenou cibuli a opékáme. Když je cibule zlatavá, tak přidáme i slunečnicová semínka a chvíli opékáme. Sundáme z plotýnky a necháme vychladnout.

Do střední mísy nasypeme směs na přípravu chleba bohatého na vlákninu Nutrifree, přidáme droždí, sůl a vlažnou vodu dle návodu. Přidáme i vychladlou cibulku se semínky. Vše důkladně prohněteme, aby se nám krásně dostal vzduch do těsta.

Když máme těsto důkladně promíchané, necháme ho cca hodinu vykynout. Poté si rozehřejeme troubu na 200 stupňů.

Těsto přendáme na plech, kde je pečící papír, vytvarujeme bochník a dáme péct. Pečeme cca 30 minut, až je chléb krásný zlatavý.

Poté vyndáme a položíme na mřížku, aby se chléb zespoda nezapařil, potřeme pomocí mašlovačky vodou a přikryjeme utěrkou. Chléb tak neztvrdne a je krásně vláčný.

SAM 1694

SAM 1696

 Zdroj: Smoothcooking

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás