Výborné bezlepkové palačinky vytvoříte za pár minut, ať už si je dáte jako lahodný oběd nebo mlsnou večeři, vždy si pořádně pochutnáte.
Ingredience: (6-8 porcí)
- 150 g rýžové mouky Nutrifree
- 130 g jáhlové mouky
- 5 lžíc rýžového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 450 ml kokosového mléka
- 1/4 xanthanové gumy
- 80 ml vody
- 1 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
- vaničku jahod na závěrečné dozdobení
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit.
K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
Tip:
Podávat můžete prakticky s čímkoli co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami.
Zdroj: Kitchen Story