Vyzkoušejte nový recept, který Italové zbožňují! Bezlepkové bochánky s olivama a cherry rajčátky.
Ingredience:
- na 1 kg pečiva 500g směsi na pečivo Nutrifree
- 380 ml vody
- 18 g čerstvého droždí
- 30 g panenského olivového oleje
- 10 g akátového medu
- 8 g jemné soli
- rýžová mouka Nutrifree a hladká kukuřičná mouka Nutrifree na poprášení
- Na úpravu a dozdobení: sezamová semínka, mák, 100 g černých vypeckovaných oliv, 50 g cherry rajčátek
Postup:
Nasypte mouku do hnětací nádoby a dobře ji promíchejte. Rozpusťte droždí ve vodě a rukama rozmělněte. Přidejte med a pokračujte ve hnětení, na závěr nalijte olej a osolte. Z hotového těsta vytvarujte hladkou šišku, přendejte ji na plech a nechte kynout při teplotě 26°C a 80% vlhkosti.
Po prvním vykynutí tvořte z těsta s pomocí rýžové a kukuřičné mouky malé bochánky o hmotnosti přibližně 30 g a dalších 30 minut je nechte kynout při teplotě 28°C a vlhkosti 80%.
Část vykynutých bochánků namočte do vody, nechte okapat a otiskněte do máku nebo sezamových semínek. Zbylé bochánky potřete olejem a ozdobte olivou a půlkou rajčátka. Vyhřejte troubu na 220°C (normální nebo i horkovzdušné pečení) a pečte 20 minut. Nechte dojít a podávejte vychladlé.