Těstoviny jsou celoročně oblíbená surovina. Jednoduše můžeme měnit i způsob přípravy podle sezóny.
Zatímco v zimě vedou smetanové omáčky a masová ragú, na jaře a v létě se přirozeně odlehčuje... Vznikají tak chutné těstovinové saláty apod. Těstoviny jsou nejen chutné, ale jsou nenáročné na přípravu i čas. Výsledkem jídelníčku každého z nás by mělo být pevnější zdraví, lepší zažívání a větší radost ze života. V tom by nám měly pomoci i pravé italské, kvalitní, bezlepkové těstoviny Nutrifree.
Pravidlem číslo jedna všech dietologů, co se těstovin týče je – na těstovinách nikdy nešetřete. Nejde přece o to, sníst jich plnou mísu. Dietologové doporučují si dát menší porci kvalitních, i když dražších těstovin. Rozdíl je zásadní. Levné obsahují málo vlákniny a vyšší podíl rychle stravitelných škrobů. Snadno se rozvaří, mají vyšší glykemický index a tak „podporují tvorbu tuků“ v těle, a tedy tloustnutí.
Aby se těstoviny nestaly kalorickou bombou, je důležité je správně kombinovat s dalšími potravinami. „Vždy by se měly podávat se zeleninou a bílkovinou, nejlépe libovým masem, rybou, mořskými plody a sýry, například mozzarellou, ricotou, parmezánem a podobně,“ doporučuje dietoložka.
Příprava letních těstovinových pokrmů je i časově méně náročná, není potřeba žádné dlouhé dušení omáček nebo zapékání v troubě. Stačí do pánve vložit zeleninu, lehce orestovat, přihodit kousek ryby nebo pár krevet a za chvilku máte na stole fantastickou lahůdku.
Použít můžete také různá pesta, ať už klasické bazalkové nebo hity letošního léta jako jsou olivové pesto či pesto z medvědího česneku. To pak stačí jen uvařit těstoviny a vmíchat do nich hotové pesto, případně přikrájet pár cherry rajčátek a máte hotovo. Takové těstoviny chutnají dobře i zastudena – jako odlehčený těstovinový salát.
Novinkou značky Nutrifree jsou těstoviny celozrnné a multicereální, nově tak můžete vyzkoušet v obou variantách těstoviny Caserecce, Maccheroni Rigati a Penne Rigate!